Chili sin carne ovenwraps

Ingrediënten (4 pers) 

  • 8 volkoren tortilla’s⁠
  • 2 uien⁠
  • 2 teentjes knoflook⁠
  • 2 kleine zoete aardappelen⁠
  • 2 wortelen⁠
  • 2 lente-uitjes⁠
  • 2 el koriander, gesnipperd⁠
  • 1 el limoensap⁠
  • 800g tomatenblokjes in blik⁠
  • 150g maïs⁠
  • 160g rode kidneybonen in blik⁠
  • 125g zure room⁠
  • 150g geraspte cheddar⁠
  • 1 el chilipoeder⁠
  • olijfolie⁠
  • peper⁠
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C⁠
  • Pel en snipper de uien en knoflook, schraap de wortel, schil de zoete aardappel en snijd het allemaal in fijne blokjes⁠
  • Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan⁠
  • Voeg de chilipoeder en peper toe, daarna de wortel en zoete aardappel⁠
  • Vervolgens mag je de tomatenblokjes toevoegen en laat dit 20 min garen⁠
  • Spoel de mais en bonen en voeg deze als laatste toe⁠
  • Rol de wraps op, snijd in gelijke delen (3 of 4, afhankelijk van de hoogte van je schotel) en plaats deze naast elkaar in de schotel⁠
  • Vul de wraps op met de vulling⁠
  • Bestrooi met de kaas⁠
  • Bak 10 min in de oven⁠
  • Snijd de lente uitjes schoon en snipper fijn, meng met de koriander en de zure room⁠
  • Breng de room op smaak met de citroensap en peper⁠
  • Werk de ovenschotel af met nog wat koriander en serveer met de zure room⁠

“Tasty tip”

Nog niet klaar voor deze vegetarische maaltijd? Voeg er dan wat gehakt toe
Diëtiste Debie Eva