Chili sin carne ovenwraps
Ingrediënten (4 pers)
- 8 volkoren tortilla’s
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 kleine zoete aardappelen
- 2 wortelen
- 2 lente-uitjes
- 2 el koriander, gesnipperd
- 1 el limoensap
- 800g tomatenblokjes in blik
- 150g maïs
- 160g rode kidneybonen in blik
- 125g zure room
- 150g geraspte cheddar
- 1 el chilipoeder
- olijfolie
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Pel en snipper de uien en knoflook, schraap de wortel, schil de zoete aardappel en snijd het allemaal in fijne blokjes
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan
- Voeg de chilipoeder en peper toe, daarna de wortel en zoete aardappel
- Vervolgens mag je de tomatenblokjes toevoegen en laat dit 20 min garen
- Spoel de mais en bonen en voeg deze als laatste toe
- Rol de wraps op, snijd in gelijke delen (3 of 4, afhankelijk van de hoogte van je schotel) en plaats deze naast elkaar in de schotel
- Vul de wraps op met de vulling
- Bestrooi met de kaas
- Bak 10 min in de oven
- Snijd de lente uitjes schoon en snipper fijn, meng met de koriander en de zure room
- Breng de room op smaak met de citroensap en peper
- Werk de ovenschotel af met nog wat koriander en serveer met de zure room
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2021/03/Polish_20210323_104934579-1024x1024.jpg)
“Tasty tip”
Nog niet klaar voor deze vegetarische maaltijd? Voeg er dan wat gehakt toe
![](https://dietistedebie.be/wp-content/uploads/2018/09/IMG_20180702_144026-e1537035369238-scaled.jpg)
Diëtiste Debie Eva