Bretoense appeltaart

Ingrediënten  

  • 1 vel bladerdeeg⁠
  • 4 jonagold appels⁠
  • 3 eieren⁠
  • 35 gr maiszetmeel⁠
  • 40 ml melk⁠
  • 40 ml olie⁠
  • 120 gr zoetstof⁠ bv zusto⁠
  • 1 vanillestok⁠ of vanille aroma⁠
  • 1 eigeel⁠
 

Bereiding

  • Klop de eieren samen met de zoetstof, het binnenste van de vanillestok, de olie, melk en het maiszetmeel tot een gladde massa.⁠
  • Leg de bladerdeeg in de taartvorm en door prikt het.⁠
  • Snij de appels met schil in blokjes van 1 cm. Schik ze op de taart en overgiet met het eiermengsel.⁠
  • Bestrijk de randen met het los geklopt eigeel⁠
  • Bak de taart in een voor verwarmde oven op180* ongeveer 30 min. Serveer warm met nog wat gebakken appel (en wat vanille ijs 😋)⁠

“Tasty tip”

Lekker met wat extra fruit
Diëtiste Debie Eva