Bloemkoolwafeltjes

Ingrediënten (4 pers) 

  • 1 bloemkool⁠
  • 4 eieren⁠
  • 180g magere platte kaas⁠
  • 1 el citroensap⁠
  • 1 middelgrote geraspte courgette⁠
  • 110g bloem⁠
  • 3 el bieslook⁠
  • 150g Skyr natuur⁠
  • 2 kl Italiaanse kruiden⁠
  • 4 kl olie⁠
  • peper en zout naar smaak⁠
 

Bereiding

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 10 min⁠
  • Laat de bloemkool afkoelen en pureer samen met de eieren, platte kaas en citroensap⁠
  • Doe bij dit mengsel de geraspte courgette, bloem, 2 el bieslook, peper en zout ⁠
  • Meng voor de dressing de skyr met de Italiaanse kruiden, derest van de bieslook en peper⁠
  • Vet het wafelijzer in en bak de wafels (best invetten net voor iedere bak)⁠

“Tasty tip”

Experimenteer met kruiden
Diëtiste Debie Eva