Bloemkoolfingers met kaasdipsaus

Ingrediënten (4 pers) 

  • 1 grote witte bloemkool
  • 2 eieren
  • 4 el (volkoren) bloem
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl koriander
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1/2 potje light kruidenkaas
  • 4 el magere ongesuikerde yoghurt
  • 2 stengels bieslook
 

Bereiding

  • Klop de eieren, melk, boem en kruiden tot een beslag
  • Snijd de bloemkool in dikke, kleine plakken
  • Haal de bloemkoolplakjes door het beslag
  • Bak ze op de bbq of in de (grill)pan
  • Meng de yoghurt met de light kruidenkaas tot een dipsaus
  • Werk af met wat gesneden bieslook

“Tasty tip”

Dit kan je presenteren als hapje of als bijgerecht bij de bqq!
Daarnaast kan je ook nog eten als lunch met nog wat aardappelen.
Je kan ook variëren in de kruiden.
Diëtiste Debie Eva