Appeltaartrolletjes

Ingrediënten (4 pers) 

  • 10 sneden vers volkoren brood
  • 2 grote appels
  • 10g bloem
  • 2 tl kaneel
  • 125g zusto
  • snufje nootmuskaat
  • 100ml olie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Schil de appelen en snijd in blokjes
  • Meng de appels met de bloem, kaneel, 50g zusto en nootmuskaat, zet even apert.
  • Snijd de korsten van het brood en rol het brood plat met een deegroller
  • Meng in een kommetje de rest van de zusto en kaneel, zet de olie in een ander kommetje 
  • Schep 2 el van het appelmengsel in de lengte van het brood, rol vervolgens het brood op tot een rolletje waarbij de vulling in de midden blijft zitten
  • Haal de rolletjes eerst door het kommetje met de olie en vervolgens door het kommetje met het zusto-kaneel mengsel
  • Bak de rolletjes 15 min in de oven

“Tasty tip”

Lekker zowel koud als warm
Diëtiste Debie Eva