Appelpannenkoek

Ingrediënten (2 pers) 

  • 2 appelen⁠
  • boter⁠
  • 4 eieren⁠
  • 150 ml melk⁠
  • 80g volkoren bloem⁠
  • 1 zakje vanillesuiker⁠
  • 2 el griekse yoghurt 0%⁠

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C⁠
  • Was de appelen en snijd in schijfjes⁠
  • Bak ze beetgaar (zonder vetstof)⁠
  • Meng de eieren met de melk, bloem, vanillesuiker en gesmolten boter, mix tot een glad beslag⁠
  • Giet het beslag over de appelen in de pan ⁠
  • Bak 25 min in de oven⁠
  • Werk af met yoghurt en appel⁠

“Tasty tip”

Eventueel kan je nog wat geraspte appel door het beslag roeren voor extra zoetigheid
Diëtiste Debie Eva