Appelcake
Ingrediënten
- 80 ml melk
- 80 ml olie
- 125g zusto
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 100g zelfrijzende bloem
- 100g volkoren bloem
- 3g bakpoeder
- 3 appelen
Bereiding
- Meng de melk met de olie en zusto en de vanillesuiker tot een licht en luchtig mengsel
- Splits de eieren. Meng de eierdooiers een voor een door het boter-suikermengsel. Doe er ook de bloem bij en meng verder
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Schil de appelen en dan snijd enkele plakjes appel en leg deze opzij, snijd de rest van de appel in stukjes en doe bij het beslag
- Schep het beslag in een ingevette cakevorm
- Doe de schijfjes appel op de cake
- -Bak de cake 45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C.
“Tasty tip”
Liever ander fruit? Je kan de appel ook vervangen door een ander stuk fruit!
Diëtiste Debie Eva