Appelcake

Ingrediënten 

  • 80 ml melk
  • 80 ml olie
  • 125g zusto
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 100g zelfrijzende bloem
  • 100g volkoren bloem
  • 3g bakpoeder
  • 3 appelen

Bereiding

  •  
  • Meng de melk met de olie en zusto en de vanillesuiker tot een licht en luchtig mengsel
  • Splits de eieren. Meng de eierdooiers een voor een door het boter-suikermengsel. Doe er ook de bloem bij en meng verder
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. 
  • Schil de appelen en dan snijd enkele plakjes appel en leg deze opzij, snijd de rest van de appel in stukjes en doe bij het beslag
  • Schep het beslag in een ingevette cakevorm 
  • Doe de schijfjes appel op de cake
  • -Bak de cake 45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C.

“Tasty tip”

Liever ander fruit? Je kan de appel ook vervangen door een ander stuk fruit!
Diëtiste Debie Eva