amandelgebak met perziken

Ingrediënten 

  • 250g zachte boter⁠
  • 100g suiker⁠
  • 100g zusto⁠
  • 1 snuifje zout⁠
  • 6 eieren⁠
  • 2kl bakpoeder⁠
  • 2el maizena⁠
  • 100g amandelmeel⁠
  • 200g volkoren meel⁠
  • 100g witte bloem⁠
  • 100ml melk⁠
  • 6a8 perziken of nectarines⁠

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C⁠
  • Roer de suiker met de boter en zout tot schuim⁠
  • Blijf roeren en meng er de eieren doorheen⁠
  • Vermeng daarbij de bloem met de bakpoeder, maizena en amandelpoeder, giet er de melk bij ⁠
  • Start het op een bakplaat en strijk glad⁠
  • Spoel en halveer de perziken en verwijder de steen⁠
  • Duw de perziken in het deeg⁠
  • Bak 50 min in de oven⁠

“Tasty tip”

Ook lekker met een bolletje vanilleijs 😉
Diëtiste Debie Eva