Aardappelsalade met viskes

Ingrediënten (4 pers) 

  • 600g maïs⁠
  • 400g vastkokende aardappelen⁠
  • peterselie⁠
  • 2 rode uien⁠
  • 1dl olijfolie⁠
  • 1 limoen⁠
  • peper⁠
  • 400g kabeljauwfilet⁠
  • 2 eieren⁠
  • 2 el bloem⁠
  • 15tal aperitieftomaatjes⁠
  • ( viskruiden)⁠

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook gaar, snijd in blokjes⁠
  • Hak de peterselie fijn, snipper de rode ui⁠
  • Voeg de helft van de peterselie bij de afgekoelde aardappelen⁠
  • Meng de rode ui met een beetje olijfolie, sap van de limoen, peper en eventueel de viskruiden⁠
  • Mix de kabeljauwfilet in de blender, samen met de eieren. Roer de bloem en het rode ui mengsel eronder⁠
  • Maak ongeveer 12 koekjes⁠
  • Bak ze in een beetje olie⁠
  • Serveer de aardappelsalade met de kabeljauwkoekjes⁠

“Tasty tip”

Varieer met de kruiden
Diëtiste Debie Eva