Pasta met groentegehaktballen
Ingrediënten
Tomatensaus (4l)
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 4 wortelen
- 2 selderstengels
- 140 g tomatenpuree
- 1,5 kg gepelde tomaten/tomatenblokjes/passata
- olijfolie
- peper
- tijm
- rozemarijn
- oregano
Groentegehaktballetjes
- 1 broccoli
- 400 g rundsgehakt
- 1 ei
- 80 g fijngemalen havermout
- peper
Ander
- pasta
Bereiding
Tomatensaus
- Snijd alle groenten
- Stoof de ui aan in een klein beetje olijfolie
- Voeg er vervolgens alle andere groenten aan toe (behalve de tomaten)
- Laat 5 minuten aanstoven
- Voeg er vervolgens de tomatenpuree en gepelde tomaten aan toe
- Voeg vervolgens de kruiden er aan toe
- Roer goed en laat ongeveer een uur pruttelen op een zacht vuur, tot alle groenten gaar zijn
- Indien de saus te dik is, kan je water toevoegen
- Voor een gladder resultaat kan je saus nog mixen
Groentegehaktballetjes
- Kook de broccoli gaar
- Meng met het gehakt, een losgeklopt eitje en fijngemalen havermout
- Kruid met peper
- Rol in kleine balletjes
- Kook in water, wanneer de balletjes bovendrijven in het water, kan je ze eruit halen
- Bak de gehaktballetjes daarna verder in de airfryer of oven
Varia
- Kook de pasta
- Serveer met de saus en de gehaktballetjes
“Tasty tip”
Gebruik eens andere kruiden om de balletjes extra pit te geven! Kippekruiden? Satékruiden?...
Diëtiste Debie Eva