Frisse yoghurt met aardbeien en rabarber
Ingrediënten (4 pers)
- 300 gram rabarber
- 50 ml water
- 300 gram aardbeien
- 250g yoghurt
- amandelschilfers
Bereiding
- Kuis de rabarber en snijd in stukken
- Breng in een pan het water aan de kook en doe de rabarber erin
- Roer regelmatig, de rabarber moet uit elkaar vallen, kook verder tot water volledig is opgenomen
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze
- Prak de aardbeien fijn met een vork
- Meng de aardbeien met de rabarber
- Neem potjes, doe twee lepels yoghurt erin en daarna een lepel rabarber-aardbeimengsel, doe dit opnieuw tot het potje vol is
- Werk af met amandelschilfers en aardbeien
- Bewaar in de frigo en presenteer het fris
“Tasty tip”
Is het dessertje te zuur? Gebruik in verhouding dan meer aardbeien!
Diëtiste Debie Eva