bladerdeeghapje met kaas en ham
Ingrediënten (20 hapjes)
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 plakje hesp
- 1 tomaat
- 1 eetlepel pesto
- 70g tomatenpuree
- 2 plakjes zizi kaas light
- handje geraspte light kaas
- 1 eierdooier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snijd iedere plak bladerdeeg in 4 vierkanten
- Snijd de hesp en tomaat in stukjes
- Meng de pesto met de tomatenpuree
- Snijd ieder plak zizi-kaas in 10 vierkanten stukjes
- Neem een plakje bladerdeeg, leg in het midden een stukje zizi kaas en daarna een lepel pesto-tomatenpuree mengsel
- Verdeel vervolgens enkele stukjes tomaat en hesp op de pesto-tomatenpuree mengsel
- Werk af met een beetje geraspte light kaas
- Vouw vervolgens alle punten naar binnen, zorg voor nog een beetje speling tussen de randjes
- Klop de eierdooier en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg ermee
- Bak 22 minuten in de oven
“Tasty tip”
Gebruik een notenmengeling over varieer eens met de soort van de noten.
Diëtiste Debie Eva