Spicy bloemkoolnuggets
Ingrediënten (20 stuks)
- 400g bloemkool
- 80ml melk
- 50g bloem
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepoeder
- 1 theelepel knoflook
- 1 theelepel oregano
- Peper
- 1/2 havermout
- 1/2 paneermeel
Bereiding
- Kuis en snijd de bloemkool in gelijke roosjes
- Doe de bloem, melk en kruiden in een kom en meng goed
- Haal de bloemkoolroosjes door het kruidige beslag
- Meng de havermout en paneermeel
- Haal de bloemkoolroosjes door het havermout-paneermeelmengsel
- Bak 20 min in een voorverwarmde oven (220°C) of 10 minuten in de airfryer
“Tasty tip”
Varieer met de groenten: broccoli, romanesco,...
Serveer met een zachte saus zoals cocktail, yoghurtdressing,...
Dit kan je ook eten als lunch of hoofdgerecht, aangevuld met een gezonde salade!
Serveer met een zachte saus zoals cocktail, yoghurtdressing,...
Dit kan je ook eten als lunch of hoofdgerecht, aangevuld met een gezonde salade!
Diëtiste Debie Eva