Pastaschotel met kip, broccoli en tomaat
Ingrediënten (4 pers)
- 240g volkoren penne
- 350g kip
- 250g (kers)tomaten
- 1 broccoli
- 250g ricotta
- 50g geraspte kaas
- 4 el rode pesto
- olijfolie
- peper
- kippekruiden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Spoel de tomaten, snijd ze in stukken
- Spoel de broccoli en verdeel in roosjes, kook ze gaar
- Snijd de kip in blokjes en bak ze kort aan de pan en voeg kippekruiden toe
- Kook de penne gaar
- Roer de ricotta los samen met de pesto, kruid met peper
- Meng het ricottapestomengsel met de pasta
- Vet de ovenschaal in met olijfolie
- Schep de kip, pasta, broccoli en tomaten in de schotel
- Bestrooi met de kaas
- Verwarm de schotel 15 à 20 minuten in de oven
“Tasty tip”
Extra kruiding gewenst? Gebruik eens basilicum!
Diëtiste Debie Eva