Tomaat met spinazie, spiegelei en couscous
Ingrediënten (4 pers)
- 8 rijpe tomaten
- scheutje olijfolie
- scheutje balsamicoazijn
- 200g jonge spinazie
- oregano
- peper
- 8 eieren
- 160g ongekookte couscous
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de hoedjes van de tomaten en haal het binnenste eruit met een lepel, snijd eventueel aan de onderkant ook een stukje af, zodat de tomaat blijft rechtstaan
- Doe olijfolie in de ovenschaal, leg de tomaten erin en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn
- Neem een beetje spinazie en doe dit in de tomaat, duw de spinazie goed aan, voeg er wat oregana en peper toe en daarna het ei
- Gaar 15à 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Maak de couscous klaar zoals op de verpakking
- Dresseer het bordje met nog wat spinazie
“Tasty tip”
Nog eiwit over? Maak er een omeletje van, doe er wat spinazie bij, restjes tomaat ( van de top) en verwarm deze ook in de oven bij de tomaten! ( zie langsboven op het bord!
Diëtiste Debie Eva