Chocoladefondue

Ingrediënten (4 pers) 

  • 1 mandarijn
  • enkele druiven
  • 1 kiwi
  • 1/2 peer
  • amandelschilfers
  • 10g granaatappelpitjes
  • 2 amandelnoten
  • 25g chocolade
  • 5 ml melk
 

Bereiding

  • Pel de mandarijn en verwijder het binnenste
  • Maak vormpjes in de peer en kiwi, plaats deze eventueel op stokjes
  • Was de druiven en positioneer ze bij de mandarijn
  • Leg de amandelschilfers, granaatappel en noten ook op het bord, deze kan je gebruiken als topping nadat je het fruit hebt gedopt in de chocolade
  • Doe de chocolade met de melk 20 seconden in de microgolf en roer, zet dit ook op het bord

“Tasty tip”

Heb je nog fruit over waarvan je geen vormpjes meer kan maken? Smijt ze niet weg! Gebruik ze eventueel in een smoothie of in een fruitsalade.
Diëtiste Debie Eva