Courgettecake
Ingrediënten (6 pers)
- 300g courgettes
- 20g pijnboompitten
- 2 el maizena
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren
- 3 el magere yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 kl kerriepoeder
- 3 el peterselie
- 2 el bieslook
- peper
- handje amandelschilfers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C
- Was en droog de courgettes en rasp ze. Snijd de kruiden fijn
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
- Roer in een grote pot de maizena, eieren, yoghurt, olijfolie, kerriepoeder en het bakpoeder tot een papje
- Schep de courgettes, de tuinkruiden en de pijnboompitten door het deeg, breng op smaak met peper
- Schep het deeg in een ingevette bakvorm, strooi er de amandelschilfers erop
- Bak de cake 40 min in de oven