Preischotel
Ingrediënten (4 pers)
- 800g prei
- 8 eieren
- 200g hespeblokjes
- 500 ml melk
- 50g bloem
- 300g kaas (200g voor de saus + 100g erop)
- aardappelen
- peper, nootmuskaat
Bereiding
- Kuis de prei, doe ze in stukken en kook ze, laat ze even uitlekken in een vergiet
- Kook de eieren en snijd ze in schijfjes
- Maak de kaassaus met de melk, bloem en 200g kaas
- Leg de prei in een ovenschotel
- Leg de schijfjes ei er op
- Doe daarna de hamblokjes erop
- Werk af met de kaassaus en wat geraspte kaas erboven
- Zet de schotel 5 min op de grill en daarna 20 minuten op 180°C
- Kuis de aardappelen en kook ze
- Serveer samen
“Tasty tip”
Heb je geen hespblokjes? Sneetjes hesp snijden in stukken kan ook.
Diëtiste Debie Eva