Hartige taart met ui

Ingrediënten (4 pers) 

  • 1 ei
  • 2 grote rode uien
  • 4 takjes tijm
  • 50g geraspte parmezaan
  • 150g geitenkaas zachte
  • 2 el olijfolie
  • 100g feta
  • peper
voor het deeg
  • 1 eidooier
  • 100g bloem
  • 100g volkoren bloem
  • 100g boter
  • snufje zout

Bereiding

  • Maak het deeg: meng alles samen en kneed tot een deeg (voeg eventueel wat water toe als dit nodig is)
  • Wikkel het deeg in vershuisfolie en laat het 30 minuten rusten
  • Meng het ei samen met de parmazaan, geitenkaas en 5cl water tot een romige structuur
  • Snijd de ui en kleine schijfjes
  • Verwarm de oven voor op 190°C 
  • Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier tot een rechtighoekige vorm
  • Leg het deeg op de ovenplaat (op bakpapier) en verdeel daarover het kaasmengsel tot 2cm van de rand
  • Plooi de kanten lichtjes over 
  • Schik de ui op de taart en besprenkel met olijfolie
  • Naar wens kan je ook afwerken met feta (eerst verbrokkelen en dan over de taart strooien)
  • Kruid met peper en tijm
  • Bak 20 minuten in de oven
  • Dien warm op, eventueel met een slaatje

“Tasty tip”

De feta maakt het af
Diëtiste Debie Eva