Hartige taart met ui
Ingrediënten (4 pers)
- 1 ei
- 2 grote rode uien
- 4 takjes tijm
- 50g geraspte parmezaan
- 150g geitenkaas zachte
- 2 el olijfolie
- 100g feta
- peper
voor het deeg
- 1 eidooier
- 100g bloem
- 100g volkoren bloem
- 100g boter
- snufje zout
Bereiding
- Maak het deeg: meng alles samen en kneed tot een deeg (voeg eventueel wat water toe als dit nodig is)
- Wikkel het deeg in vershuisfolie en laat het 30 minuten rusten
- Meng het ei samen met de parmazaan, geitenkaas en 5cl water tot een romige structuur
- Snijd de ui en kleine schijfjes
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier tot een rechtighoekige vorm
- Leg het deeg op de ovenplaat (op bakpapier) en verdeel daarover het kaasmengsel tot 2cm van de rand
- Plooi de kanten lichtjes over
- Schik de ui op de taart en besprenkel met olijfolie
- Naar wens kan je ook afwerken met feta (eerst verbrokkelen en dan over de taart strooien)
- Kruid met peper en tijm
- Bak 20 minuten in de oven
- Dien warm op, eventueel met een slaatje
“Tasty tip”
De feta maakt het af
Diëtiste Debie Eva