gember chiazaad koekjes
Ingrediënten
- 125g speltbloem
- 125g volkoren meel
- 70g Zusto
- 100g boter
- 1 el versgeraspte gember
- 1 el gemberpoeder
- 3 el melk
- 35g chiazaad
Bereiding
- Meng alles (behalve het chiazaad) samen tot een samenhangend beslag
- Rol het het deeg een cilinder met een doorsnede van ongeveer 5 cm
- Rol het deeg in een folie en leg deze 20 minuten in de diepvriezer
- Haal het deeg uit de diepvriezer en verwijder de folie
- Rol de cilinder door het chiazaad en druk de zaadjes lichtjes aan zodat ze blijven plakken
- Snijd de schijfjes ongeveer 0,5 cm dik
- Leg de schijfjes op een bakplaat, laat wat plaats tussen de schijfjes
- Bak 15 min in een voorverwarmde oven van 180°C
- Laat de koekjes afkoelen
“Tasty tip”
Niet zo zot van gember? Probeer met speculaaskruiden
Diëtiste Debie Eva