gember chiazaad koekjes

Ingrediënten 

  • 125g speltbloem
  • 125g volkoren meel
  • 70g Zusto
  • 100g boter
  • 1 el versgeraspte gember
  • 1 el gemberpoeder
  • 3 el melk
  • 35g chiazaad

Bereiding

  • Meng alles (behalve het chiazaad) samen tot een samenhangend beslag
  • Rol het het deeg een cilinder met een doorsnede van ongeveer 5 cm
  • Rol het deeg in een folie en leg deze 20 minuten in de diepvriezer
  • Haal het deeg uit de diepvriezer en verwijder de folie
  • Rol de cilinder door het chiazaad en druk de zaadjes lichtjes aan zodat ze blijven plakken
  • Snijd de schijfjes ongeveer 0,5 cm dik
  • Leg de schijfjes op een bakplaat, laat wat plaats tussen de schijfjes
  • Bak 15 min in een voorverwarmde oven van 180°C
  • Laat de koekjes afkoelen

“Tasty tip”

Niet zo zot van gember? Probeer met speculaaskruiden
Diëtiste Debie Eva