Salade met rabarber
Ingrediënten (2 pers)
- 2 stengels rabarber
- 6 a 8 sn rauwe ham (bv coppa, zwarte woud)
- 1 zak gemengde sla
- 50g boontjes
- 1kl honing
- 1 kl mosterd
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 2 el gemengde noten
- 2 el gemengde zaden
- 1 kl balsamicoazijn
- peper
Bereiding
- Kook de boontjes en laat deze afkoelen
- Dressing: meng het sap van de citroen met de mosterd en de olijfolie en kruid met peper
- Snijd de rabarber in stukjes van 5 cm en bak aan met honing en wat olijfolie
- Blus met de balsamicoazijn en laat even inkoken
- Verdeel de salade over het bord
- Dresseer de rabarber en ham op de salade
- Besprenkel met de dressing en werk af met de zaden en noten
“Tasty tip”
Werk eventueel af met wat verbrokkelde geroosterd brood of left-overs koude gekookte aardappelen
Diëtiste Debie Eva