Bretoense appeltaart
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 4 jonagold appels
- 3 eieren
- 35 gr maiszetmeel
- 40 ml melk
- 40 ml olie
- 120 gr zoetstof bv zusto
- 1 vanillestok of vanille aroma
- 1 eigeel
Bereiding
- Klop de eieren samen met de zoetstof, het binnenste van de vanillestok, de olie, melk en het maiszetmeel tot een gladde massa.
- Leg de bladerdeeg in de taartvorm en door prikt het.
- Snij de appels met schil in blokjes van 1 cm. Schik ze op de taart en overgiet met het eiermengsel.
- Bestrijk de randen met het los geklopt eigeel
- Bak de taart in een voor verwarmde oven op180* ongeveer 30 min. Serveer warm met nog wat gebakken appel (en wat vanille ijs 😋)
“Tasty tip”
Lekker met wat extra fruit
Diëtiste Debie Eva