Chili sin carne ovenwraps
Ingrediënten (4 pers)
- 8 volkoren tortilla’s
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 kleine zoete aardappelen
- 2 wortelen
- 2 lente-uitjes
- 2 el koriander, gesnipperd
- 1 el limoensap
- 800g tomatenblokjes in blik
- 150g maïs
- 160g rode kidneybonen in blik
- 125g zure room
- 150g geraspte cheddar
- 1 el chilipoeder
- olijfolie
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Pel en snipper de uien en knoflook, schraap de wortel, schil de zoete aardappel en snijd het allemaal in fijne blokjes
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan
- Voeg de chilipoeder en peper toe, daarna de wortel en zoete aardappel
- Vervolgens mag je de tomatenblokjes toevoegen en laat dit 20 min garen
- Spoel de mais en bonen en voeg deze als laatste toe
- Rol de wraps op, snijd in gelijke delen (3 of 4, afhankelijk van de hoogte van je schotel) en plaats deze naast elkaar in de schotel
- Vul de wraps op met de vulling
- Bestrooi met de kaas
- Bak 10 min in de oven
- Snijd de lente uitjes schoon en snipper fijn, meng met de koriander en de zure room
- Breng de room op smaak met de citroensap en peper
- Werk de ovenschotel af met nog wat koriander en serveer met de zure room
“Tasty tip”
Nog niet klaar voor deze vegetarische maaltijd? Voeg er dan wat gehakt toe
Diëtiste Debie Eva