aardappelrol met ham en kaas

Ingrediënten (6 pers) 

  • 500g aardappelen
  • 100g bloem
  • 100g gerapste parmezaanse kaas
  • 1 eierdooier
  • 125g mozzarella (light)
  • 100g gekookte hamreepjes
  • olie
 

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook gaar
  • Snijd de mozzarella in hele dunne sneetjes
  • Stamp de aardappelen tot een puree
  • Meng de aardappelen in een kom met de bloem, eierdooier en parmezaanse kaas
  • Rol 1/2 van de puree uit op een bebloemd werkoppervlak tot een rechthoek van ongeveer 20 op 25cm
  • Bebloem de deegrol om kleven te voorkomen
  • Verdeel het deeg in 4 kleine rechthoeken
  • Herhaal dit proces voor de rest van het deeg
  • Verdeel de mozzarella en hamreepjes over de smalle kant van iedere rechthoek puree
  • Rol op met een spatel en bak beiden kanten in olie
  • Serveer met bloemkoolmousse (foto) of een slaatje

“Tasty tip”

Bloomkoolmousse: 1,5kg bloemkool en 3 ajuintjes, koken in 250ml melk en mixen/pureren. Werk af met peper en nootmuskaat.
Diëtiste Debie Eva