aardappelrol met ham en kaas
Ingrediënten (6 pers)
- 500g aardappelen
- 100g bloem
- 100g gerapste parmezaanse kaas
- 1 eierdooier
- 125g mozzarella (light)
- 100g gekookte hamreepjes
- olie
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook gaar
- Snijd de mozzarella in hele dunne sneetjes
- Stamp de aardappelen tot een puree
- Meng de aardappelen in een kom met de bloem, eierdooier en parmezaanse kaas
- Rol 1/2 van de puree uit op een bebloemd werkoppervlak tot een rechthoek van ongeveer 20 op 25cm
- Bebloem de deegrol om kleven te voorkomen
- Verdeel het deeg in 4 kleine rechthoeken
- Herhaal dit proces voor de rest van het deeg
- Verdeel de mozzarella en hamreepjes over de smalle kant van iedere rechthoek puree
- Rol op met een spatel en bak beiden kanten in olie
- Serveer met bloemkoolmousse (foto) of een slaatje
“Tasty tip”
Bloomkoolmousse: 1,5kg bloemkool en 3 ajuintjes, koken in 250ml melk en mixen/pureren. Werk af met peper en nootmuskaat.
Diëtiste Debie Eva