Gevulde aardappelen met pompoenstoemp en gehakt
Ingrediënten (4 pers)
- 4 grote, lange, vastkokende aardappelen
- 400g pompoen in blokjes
- 1 ei
- 250g gehakt
- 1 ui
- 80g (light) geraspte kaas
- olie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Kook de aardappelen 15 min licht in kokend water
- Stoof de pompoen aan, voeg wat water toe en laat pruttelen
- Laat de aardappelen uitlekken, snijd de top eraf en hol ze voorzicht uit
- Plet de vulling en voeg de stukjes pompoen aan toe, plet alles samen, voeg het ei toe en meng goed
- Bak het gehakt samen met de ui, voeg dit toe aan de pompoenstoemp
- Vul de aardappelen op met de pompoengehaktstoemp
- Werk af met wat kaas
- Zet 15 min in de oven
- Presenteer met rauwe groenten
“Tasty tip”
In plaats van pompoen kan je ook butternut gebruiken
Diëtiste Debie Eva