Spaghetti met tomaatjes en basilicum

Ingrediënten (4 pers) 

  • 250g volkoren pasta
  • 800g gekleurde tomaten (rood, geel, paars, oranje, groen,…)
  • 1 bosje basilicum
  • 200g feta
  • 1 kl venkel(zaad)
  • 1 kl koriander
  • 1 kl tijm
  • 2 el olijfolie
  • peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Kook de pasta gaar
  • Snijd de tomaten in kwartjes
  • Meng de tijm, koriander en venkel en stamp de zaadjes iets fijner in een vijzel
  • Voeg er de olie en peper toe
  • Leg de tomaten op een bakpapier beklede bakplaat
  • Lepel er wat kruidenolie over en zet 10 min in de oven
  • Giet de pasta af en meng de rest van de kruidenolie door
  • Verdeel de pasta over de borden, leg er de tomaten bij en werk af met verbrokkelde feta en basilicum

“Tasty tip”

Hoe meer verschillende kleuren tomaten, hoe meer smaak!
Diëtiste Debie Eva