Pasta carbonara

Ingrediënten (4 pers) 

  • 800g bloemkool
  • 250ml melk
  • 200g pasta (volkoren, peulvruchten,..)
  • 150g geraspte kaas (light)
  • 250g baconreepjes
  • kruiden: peper, nootmuskaat,…
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  • Kook de bloemkool gaar
  • Kook de pasta gaar
  • Giet het water af van de bloemkool en mix samen met de melk tot een mooie homogene saus
  • Bak de baconreepjes in de pan met de olijfolie
  • Voeg de kaas toe bij de bloemkoolsaus en kruid met peper en nootmuskaat
  • Presenteer wat pasta op het bord, giet er saus over en werk af met baconreepjes 

“Tasty tip”

Iedereen fan van groenten? Eventueel kan je nog extra groenten bij presenteren: champignons, broccoli,...
Wissel af met pasta: volkoren, meergranen, rode linzen pasta,...
Diëtiste Debie Eva