Witloofhapje

Ingrediënten (4 pers)

  • 4 witloofblaadjes
  • ½ appel (liefst groen)
  • 1 wortel
  • ¼ komkommer
  •  1/8 paprika
  •  ¼ ui
  • 50 g hamblokjes
  • 2 el mayonaise light
  • 2 el ongesuikerde witte yoghurt
  • 1 el citroensap
  • peper
 

Bereiding

  • Snijd de appel, wortel, komkommer, paprika en ui in kleine stukjes
  • Meng de groenten met de mayonaise, yoghurt, ham en de citroensap
  •  Was de witloofblaadjes en schep er de groentenmayonaise mengsel in
  • Werk af met kruiding

“Tasty tip”

Ben je niet zeker of iedereen witloof lust? Dan kan je het presenteren in een glaasje (zie bovenstaande foto)!
Heb je nog paprika of andere groenten in overschot? Deze kan je ook gebruiken in de vulling!
Diëtiste Debie Eva
Sluit Menu