Tomaat met spinazie, spiegelei en couscous

Ingrediënten (4 pers) 

  • 8 rijpe tomaten
  • scheutje olijfolie
  • scheutje balsamicoazijn
  • 200g jonge spinazie
  • oregano
  • peper
  • 8 eieren
  • 160g ongekookte couscous

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd de hoedjes van de tomaten en haal het binnenste eruit met een lepel, snijd eventueel aan de onderkant ook een stukje af, zodat de tomaat blijft rechtstaan
  • Doe olijfolie in de ovenschaal, leg de tomaten erin en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn
  • Neem een beetje spinazie en doe dit in de tomaat, duw de spinazie goed aan, voeg er wat oregana en peper toe en daarna het ei
  • Gaar 15à 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Maak de couscous klaar zoals op de verpakking
  • Dresseer het bordje met nog wat spinazie

“Tasty tip”

Nog eiwit over? Maak er een omeletje van, doe er wat spinazie bij, restjes tomaat ( van de top) en verwarm deze ook in de oven bij de tomaten! ( zie langsboven op het bord!
Diëtiste Debie Eva