Shakshuka

Ingrediënten (4 pers) 

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 400g tomatenblokjes uit blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eieren
  • 50g maïs
  • kaas: mozzarella, feta,..
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • Snipper de ui fijn en pers de look
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in blokjes
  • Bak de ui met de look glazig in olijfolie
  • Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut verder
  • Doe het blikt tomaten en paprikablokjes bij de saus en schep alles om
  • Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuur
  • Voeg de maïs toe en roer alles nog eens
  • Druk met de bolle kant van een lepel vier holletjes in het tomatenmengsel, breek boven elke holte een ei en kruid met peper
  • Snijd de mozzarella in schijfjes en leg op de tomatensaus, eventueel ook wat feta of andere kaas
  • Zet het deksel opnieuw op de pan en laat verder zachtjes bakken tot het eiwit gestold is
  • Bestrooi de shakshuka met peterselie

“Tasty tip”

Je kan dit eventueel eten met geroosterd brood (volkoren), wraps in stukken in de oven, ....
Diëtiste Debie Eva