Pasta met groentegehaktballen

Ingrediënten  

Tomatensaus (4l)

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 wortelen
  • 2 selderstengels
  • 140 g tomatenpuree
  • 1,5 kg gepelde tomaten/tomatenblokjes/passata
  • olijfolie
  • peper
  • tijm
  • rozemarijn
  • oregano
Groentegehaktballetjes
  • 1 broccoli
  • 400 g rundsgehakt
  • 1 ei
  • 80 g fijngemalen havermout
  • peper
Ander
  • pasta
 

Bereiding

Tomatensaus

  • Snijd alle groenten
  • Stoof de ui aan in een klein beetje olijfolie
  • Voeg er vervolgens alle andere groenten aan toe (behalve de tomaten)
  • Laat 5 minuten aanstoven
  • Voeg er vervolgens de tomatenpuree en gepelde tomaten aan toe
  • Voeg vervolgens de kruiden er aan toe
  • Roer goed en laat ongeveer een uur pruttelen op een zacht vuur, tot alle groenten gaar zijn
  • Indien de saus te dik is, kan je water toevoegen
  • Voor een gladder resultaat kan je saus nog mixen
 
 
Groentegehaktballetjes
  • Kook de broccoli gaar
  • Meng met het gehakt, een losgeklopt eitje en fijngemalen havermout
  • Kruid met peper
  • Rol in kleine balletjes
  • Kook in water, wanneer de balletjes bovendrijven in het water, kan je ze eruit halen
  • Bak de gehaktballetjes daarna verder in de airfryer of oven
 
Varia
  • Kook de pasta
  • Serveer met de saus en de gehaktballetjes

“Tasty tip”

Gebruik eens andere kruiden om de balletjes extra pit te geven! Kippekruiden? Satékruiden?...
Diëtiste Debie Eva
Sluit Menu