Mac & cheese met groentesaus

Ingrediënten (6 pers) 

  • 1 wortel 
  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 butternut of spaghettipompoen
  • 400 g pasta
  • 150 ml water
  • 100 ml melk
  • 150 g geraspte kaas (light)
  • 100 g halfvolle verse kaas
  • 400 g hamblokjes
  • Peper

Bereiding

  • Snijd de groenten in stukken
  • Kook de wortel samen met de bloemkool ongeveer 10 minuten
  • Voeg daarna de butternut/ spaghettipompoen toe en laat nog 5 minuten verder koken
  • Kook de pasta (zoals op de verpakking)
  • Giet de groenten af en blender/mix met 150 ml water tot een gladde massa
  • Meng de groentenmengeling met de verse kaas, geraspte kaas, melk en peper
  • Doe de hamblokjes in de saus en verwarm nog even verder op het vuur
  • Voeg de pasta toe

“Tasty tip”

Op deze manier zitten er groenten in de maaltijd zonder de tafelgenoten het weten!
Gebruik eventueel volkoren pasta!
Toch nog extra groenten toevoegen? Dat kan! Eens champignons of broccoli geprobeerd?
Diëtiste Debie Eva
Sluit Menu