Lasagne van flensjes met spinazie en rundsgehakt

Ingrediënten (4 pers) 

  • 350g rundsgehakt
  • 500g spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150g geraspte kaas light
  • 200 ml light room
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 el bloem
  • 200g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 mespunt boter
  • nootmuskaat
  • peper
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Maak het beslag voor de flensjes: meng de bloem, eieren, melk, nootmuskaat en peper
  • Bak de flensjes goudbruin in wat boter
  • Pel de sjalot en knoflook en snipper fijn, fruit aan in wat boter en voeg het gehakt toe, kruid met komijn en peper
  • Spoel de spinazie, fruit aanin wat boter, laat slinken en voeg de room, peper toe. Bind met de bloem
  • Leg in een ovenschotel eerst een flensje, daarna spinazie, hieorp weer een flensje en vervolgens gehakt, herhaal tot de ovenschotel vol is
  • Strooi er de geraspte kaas op
  • Gratineer 15 a 20 min in de oven

“Tasty tip”

Gebruik eventueel volkoren meel ipv witte bloem voor de flensjes!
Diëtiste Debie Eva
Sluit Menu