Glaasje met zalmmouse en komkommer

Ingrediënten (4 pers) 

  • 1/2 komkommer
  • 150g gerookte zalm
  • griekse magere yoghurt
  • citroensap
  • peper
  • verse magere kaas

Bereiding

  • Snijd  4 slierten van een komkommer met een mandoline of dunschiller
  • Snijd 1 sneetje gerookte zalm in 4 slierten
  • Snijd derest van de komkommer in stukjes en meng met de yoghurt, 1 eetlepel citroensap en peper
  • Mix derest van de gerookte zalm samen met 2 eetlepels verse magere kaas
  • Doe het komkommermengsel in een glaasje
  • Doe de zalmmousse in een spuitzak en spuit de zalmmousse op de komkommer
  • Leg een sliert komkommer op een sliert gerookte zalm en steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker, wer het glaasje ermee af

“Tasty tip”

Eventueel kan bij de komkommer ook nog stukjes zure groene appel toevoegen!
Diëtiste Debie Eva
Sluit Menu