bladerdeeghapje met kaas en ham

Ingrediënten (20 hapjes) 

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 plakje hesp 
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel pesto
  • 70g tomatenpuree
  • 2 plakjes zizi kaas light
  • handje geraspte light kaas
  • 1 eierdooier
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd iedere plak bladerdeeg in 4 vierkanten
  • Snijd de hesp en tomaat in stukjes
  • Meng de pesto met de tomatenpuree
  • Snijd ieder plak zizi-kaas in 10 vierkanten stukjes
  • Neem een plakje bladerdeeg, leg in het midden een stukje zizi kaas en daarna een lepel pesto-tomatenpuree mengsel
  • Verdeel vervolgens enkele stukjes tomaat en hesp op de pesto-tomatenpuree mengsel
  • Werk af met een beetje geraspte light kaas
  • Vouw vervolgens alle punten naar binnen, zorg voor nog een beetje speling tussen de randjes
  • Klop de eierdooier en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg ermee
  • Bak 22 minuten in de oven

“Tasty tip”

Gebruik een notenmengeling over varieer eens met de soort van de noten.
Diëtiste Debie Eva