Spicy bloemkoolnuggets

Ingrediënten (20 stuks) 

  • 400g bloemkool
  • 80ml melk
  • 50g bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • Peper
  • 1/2 havermout
  • 1/2 paneermeel
 

Bereiding

  • Kuis en snijd de bloemkool in gelijke roosjes
  • Doe de bloem, melk en kruiden in een kom en meng goed
  • Haal de bloemkoolroosjes door het kruidige beslag
  • Meng de havermout en paneermeel
  • Haal de bloemkoolroosjes door het havermout-paneermeelmengsel
  • Bak 20 min in een voorverwarmde oven (220°C) of 10 minuten in de airfryer

“Tasty tip”

Varieer met de groenten: broccoli, romanesco,...

Serveer met een zachte saus zoals cocktail, yoghurtdressing,...

Dit kan je ook eten als lunch of hoofdgerecht, aangevuld met een gezonde salade!
Diëtiste Debie Eva
Sluit Menu