Pasta met spinazie en ei

Ingrediënten (4 pers) 

  • 250g volkoren pasta
  • 800g diepvriesspinazie met room
  • 4 eieren
  • 300ml melk
  • 100g geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Kook de pasta zoals op de verpakking
  • Ontdooi de spinazie (microgolf)
  • Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken in koud water, pel de eieren, snijd 3 eieren in halve stukken en 1 ei in kleine stukjes
  • Neem een sauspan, giet er de melk in, laat dit koken en doe er daarna 75g kaas in, laat doorkoken tot de saus dik is, kruid met peper en nootmuskaat
  • Roer de pasta onder de spinazie
  • Neem een ovenschotel, doe er het pasta-spinaziemengsel in, strooi daarna de stukjes ei erover, giet vervolgens de kaassaus erop en werk af met de halve eieren en de overgebleven geraspte kaas
  • Zet 15min in de oven

“Tasty tip”

Ook lekker met nog wat garnaaltjes
Diëtiste Debie Eva