Gehaktbrood met peer, appel en kaas

Ingrediënten (4 pers) 

  • 500g gehakt (half rund/varken)
  • 1 grote appel (in stukken)
  • 1 grote peer (in stukken)
  • 1 ui (versnipperd)
  • 2 eieren
  • 50g havermout
  • 2 sneden magere kaas
  • peper
  • oregano
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Meng het gehakt met 1 ei, de helft van het fruit, de ui en havermout
  • Leg het gehakt op een siliconenvorm of snijplank, duw plat tot een vierkant
  • Bestrooi met de rest van het fruit, leg daarop de twee sneden kaas en rol het gehakt op tot een gehaktbrood
  • Duw het gehakt goed aan tot 1 geheel
  • Smeer in met het andere losgeklopte ei
  • Bak het gehaktbrood ongeveer een uur in de oven (draai om het kwartier eens om) 

“Tasty tip”

Serveer met een groentesalade en een gekookte aardappelen,
eventueel met nog wat fruitmoes (als je nog appels/ peren over hebt)
Diëtiste Debie Eva