Frisse yoghurt met aardbeien en rabarber

Ingrediënten (4 pers) 

  • 300 gram rabarber
  • 50 ml water
  • 300 gram aardbeien
  • 250g yoghurt
  • amandelschilfers

Bereiding

  • Kuis de rabarber en snijd in stukken
  • Breng in een pan het water aan de kook en doe de rabarber erin
  • Roer regelmatig, de rabarber moet uit elkaar vallen, kook verder tot water volledig is opgenomen
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze
  • Prak de aardbeien fijn met een vork
  • Meng de aardbeien met de rabarber
  • Neem potjes, doe twee lepels yoghurt erin en daarna een lepel rabarber-aardbeimengsel, doe dit opnieuw tot het potje vol is
  • Werk af met amandelschilfers en aardbeien
  • Bewaar in de frigo en presenteer het fris

“Tasty tip”

Is het dessertje te zuur? Gebruik in verhouding dan meer aardbeien!
Diëtiste Debie Eva
Sluit Menu